Stugge dames achter te ramen

Ik ben nogal een gewoontedier. Dus neem ik regelmatig (eigenlijk altijd dus) dezelfde route om mijn boodschappen te doen. Dan kom ik dus regelmatig (altijd dus) langs dezelfde winkels. Wat mij steeds weer opvalt is hoeveel modewinkels week in week uit dezelfde etalage hebben, terwijl niets zo lekker is dat als je over straat loopt je al een beetje inspiratie opdoet. Het is mij al vaak genoeg overkomen dat ik als ik naar de markt ben geweest, toch ongepland toch nog even snel een winkel binnenschiet. Gewoon omdat de etalage onweerstaanbaar is. Vervolgens sta je dan heel onhandig met tas met verse vis, nootjes en groenten aan je arm door de rekken te struinen, maar dat mag de pret niet drukken.

Nou weet ik toevallig dat zo’n etalage wisselen nogal een gedoe is. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Ik heb er wel eens met mijn neus bovenop gestaan dat ze bezig waren: het is een waar slagveld! Eerst is er een ravage met allerlei rondslingerende rompen en losse ledematen. Ziet er uit alsof er een aanslag is gepleegd. En dan begint het gevecht met aankleden. Je denkt dat een tegendraadse kleuter aankleden lastig is? Probeer eens een paspop. Je hoort ze niet, dat is misschien het grote verschil. Maar verder zijn hun armen net zo lastig in de mouwen te krijgen. En een beetje meewerken ho maar.

Maar voor mij zijn ze onmisbaar. Zij brengen je op ideeën en zorgen ervoor dat je een trend ineens helemaal voor je ziet. Dat krijgen die stugge tantes toch maar mooi voor elkaar.

Voor mij zou winkelen zonder paspop in ieder geval een stuk lastiger zijn. Dus sta eens even stil bij de dames achter de ramen. Kijk wat ze dragen en laat je volop inspireren.[oktober 2013]

 

Claire (42) komt uit de wereld van embrace. Ze houdt van reizen, shoppen, koken en alle mooie dingen van het leven. Ze laat je graag meegenieten van haar dagelijkse belevenissen.

 

paspoppen-4 kopie PASPOPPEN-ETALAGEPOPPEN-ETALAGEFIGUREN-PASPOP-ETALAGEPOP-29149107 paspoppen-5 kopie